Llegir en veu alta

Moltes de les entrades d’aquest bloc estan dedicades a la lectura. He de reconèixer, però, que sempre són lectures que he fet per a mi. Suposo que, llevat que tinguem criatures a qui llegir contes cada nit, el més habitual és fer-ho així, per a un mateix. Abans, amb l’analfabetisme, hi havia gent que es dedicava a llegir les cartes al seu destinatari. Ara, quan veiem un anunci que diu que es llegeixen les cartes, pensem immediament en la vidència. Penso que, llevat dels professionals de la televisió (lectors d’allò que en diuen telepromter) i dels qui s’encarreguen de fer les lectures a les parròquies, estem perdent l’hàbit de llegir en veu alta. I és una llàstima, perquè és un gran exercici a l’hora de millorar la comprensió lectora, que sembla que passa per un moment d’hores baixes. Us deixo amb un vídeo de Les Luthiers que posa de manifest aquesta petita reflexió.

Aquesta entrada m’ha estat inspirada per la publicada al Diari d’un llibre vell, que també reprodueix aquest vídeo.

Anuncis

4 pensaments sobre “Llegir en veu alta

  1. Molt interessant. Jo sóc una gran defensora de la lectura en veu alta. Intuïtivament ho faig a casa quan estudio un idioma per millorar la dicció i també de vegades fins i tot quan llegeixo alguna novel·la en català o en castellà. M'agrada escoltar-me fent l'entonació que pertoca. Però a classe sí que és cert que hi ha persones que no entenen el que estan llegint en veu alta perquè s'estan concentrant en COM ho llegeixen. No tothom, per això. Jo crec que cal combinar la lectura en veu alta amb la lectura en silenci. Bussi!

  2. Riure amb Les Luthiers.Compartir sensacions amb la soledat dels nombres primers.Gaudir dels teus versos.Aquests, de Jordi Cienfuegos, son per a tu:Vaig aixecar la tassa de cafèconduint-lades de la taula als llaviscom si resi ni tan solsen va tremolar el pols."M'alegro molt per tu"vaig dir-li mentre un estrèpit de vidres que es trencavenrodava dintre meu…Des de Lleida passant per Viena, bona nit Mirandolina.

  3. Este es uno de mis compatriotas favoritos, la vieja leyendo ebria ya forma parte de nuestro vocabulario familiar. Cuántos buenos momentos les debo a Les Luthiers, ojalá nos duren aún por mucho tiempo.Gracias por ponerlo y un beso 🙂

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s